26 February 2011

mustika muhibah

..t0day..
aq wat 1st time.
aq msok institut memandu.

"mustika muhibah"


..daa..

23 February 2011

ade saper-saper hilang IC.??

ha.! nk ctew ni

susah tau klau hilang IC ni.
karenah birokrasi tul.he3.!
skang ni lau tak silap
ilang IC kne byar puluh-puluh ringgit.
tak ke naye (bg yg kdekut cm aq lg la.he3)
mmg kne jage btol-2 IC okey..

tp yg nk aq tekankan kat sini.
bukan sebab denda tu okies.
it's about:

*cube bygkan if.... (if ok)
korg acident.?
ha.? cmne nk gtau parent korg lau tatau detail ttg korang..
tak ke haru tu duk spital sensorg..

*de makhluk asing seberang jumpe IC korg
and slh gune.. gwat loan kew (xkn kot ea)
tp still ade.. cm diorg p bwk kete.. drift sume.. the yg kne saman
'IC' korg..
tup2.. korg check.
de saman keliling pinggang..
it does happen ok to a friend of mine.. several times..
penting ok.!

*IC gak penting lau nk wat pasport.
or nk wat border pass.
or time korg nk g melancong.
penting sgt..
nk g klinik sume nk IC


bak kate mmg penting la IC ni.
jgn ambik mudah tau.
kbykan company..
n even if g bank.
lau nk masok company diorg kne letak IC..
kat BANK ISLAM for eg..
kne masok kan IC kat machine tu n then bru dapat no. giliran..
lau takde IC..IC hilang.. cne tu.?

moral nye:
kne la jge IC anda..
jgn ambil mudah
pilihan d tgn anda....

huh.!
ni de 2 IC yg tuannye tak tuntut-2 ag smpai skg.
lau korg knl.
klau korg knl diorg.. tlg inform ea..
:: mr. kacang a.k.a mr bean::


:: En. bob::

jgn luper inform tau......

22 February 2011

busan.!!

time duk tgok-2 pic kat google td..
siyes busan sgt..
rumate ak..
si nadia
bg idea pas duk tgok pic power rangers..
jom kite klik-2 picture 'power rangers'
aku pon tekan-2 ler kat search engine google ni..


:: yg nie ler kitorg jumpe kt google search ni::


korang knl lg tak si robot ni.?
trade mark die
'aiyaiyai'
mesti kenal kan..
clumsy robot
kuar jek raksasa, mesti kelam kabut..



::yg ni nme die zoddan::

actually tatau spe die ni
kire cm ketua sume power rangers ni la..

huh.!
yg power rangers bwh2 ni
siyes ak tatau
yg mne 1st n yg ne yg last ke..
tgok jek la

::yg nie nmpak corporat ket..he3 *ske2 aty*::


::yg ni nampak ekslusif kan::

::yg ni cm bju gusti pon der::

::yg nie, rangers pompuan pkai skirt.. sopan::

::yg niey ahli die rmai kot::

::sedikit cute costume die::

*tang love tu jek yg ak nmpak..he3*

::yg ni mnurut rumate aq, yg 1st..mybe::


::berhimpun::

ni bukan yg real la..
*diorg mmg tak real pon kan*
cume..
yg reramai niey..
cume fan fanatik kpd series power rangers ni..
siyes rmai peminat rupenya..

aq?
dlu kecik2 minat la..
ikot pagai abg aq
ske la kartun action..
makin dewasa..
aq lbey ske kartun girly2 ket k..
anak gadia gtu.. ecece.!!

so tak ikuti sgt la perkembangan power rangers ni..
lau nk pon yg pink tu n kuning tu jek tau..
he3.!!

p/s: klik utk tgok lbey bsar tau..




21 February 2011

video: nak send kiss.? sume boleh.!

video

first aq tgok vde0 ni.
tgelak aq.
tguling2.
sumpah aq pk vdeo blue ke ni.
glew vavi lembap aq time tu.
he3! siyes klakar.

da grad nt nk bkak company
yg ley send wateva cmni r.
b0ley ke cmtu.? he3
tp ingt adek2.
lau nk akaq send, tjuk surat nikah.
ha3.. melalut tak abis kan.

p/s: nk p thai la, mtk kjer.he3

20 February 2011

sukenyer dy

chinese new year lpas..
ak ngn fwen decide nk jejalan before die anta ak blik uum..
so kitorg pusing2 alor star..
mmg boring la.
tatau nk g mne.
siyes...
then kitorg lalu satu road niey..
siyes lame sgt lampu merah nye..
kete kat blakang kitorg mmg da berderet..
siap 'h0n' sgala.

rupenye..
lampu tu rosak..
n 'pemandu berhemah'
depan kitorg xm0 grak-2
hot jek aty..

pandang kiri, pandanh kanan..
de la 2 org mamat nek mtor ni..
duk sengih-2 kat kitorg
siap wat signal :

::die ni lagi ensem dr diorg tu okies::

mmg nyampah tgok..
tp ak wat derk jek
and
pandang kanan..
nampak la
satu signboard...
rupenye
diorg tu ngah epy..
ptt la riang jek tgok kan
sengih2 sgala...
c0z.

tadaaaa....
::kat alor star niey::

kitorg kat jalan suka menanti upenya..
so abg berdue tu
die suke la
bile kne menanti lame nk grak nie...
that's why dok sengih-2 dr td...

"sukenya die" he3

moralnye:
* xsumer org tak suke : kesesakan lalulintas
*xsumer org tak suke menanti <diorg suker>
and
*xsumer org suke usha pompuan..he3

btol ke tu??
pape jek la...
pecah perot ngn diorg tu..

p/s: lau la rmai pguna jalan rye cm diorg
kurg ket pencemaran bunyi..
kan.?

::google image::

Berani Maty:Lalat pon gersang...

Anda punya tahi lalat di bagian wajah atau anggota tubuh lainnya ? Tak hanya sebagai pemanis penampilan saja, namun ternyata tahi lalat juga mengandung makna tentang kepribadian seseorang. Makna kepribadian yang terkandung oleh tahi lalat dipengaruhi oleh letak dari tahi lalat tersebut. Berikut sifat atau karakteristik seseorang yang memiliki tahi lalat di sekitar wajah atau anggota tubuhnya :


ctmuni kate: takdela kaitan sangat..saya nak cri ttg tahi lalat n rase nk share.he3.!

katne tahi lalat sy.? shhh rahsia.!!

....jom check (sdiri2 okies)...

Seputar wajah dan kepala :

  1. Ubun-ubun : tamak akan harta benda, jahat dan jahil
  2. Unyeng-unyeng : banyak akal, pendiam tapi cerdas
  3. Kepala bagian belakang : dapat dipercaya, pemberani dan sabar
  4. Kepala sebelah kanan : banyak rezeki
  5. Kepala sebelah kiri : wataknya buruk
  6. Kelopak mata atas kanan/kiri : pandai membawa diri
  7. Kelopak mata bawah kanan/kiri : sering menderita
  8. Ujung mata kanan/kiri : dapat dipercaya dan pendiam
  9. Pelipis kanan : menandakan Anda seorang yang pandai menyimpan rahasia. Bagi Anda, rahasia yang Anda pegang pantang dibocorkan pada pihak lain.
  10. Pelipis kiri : Anda punya jiwa sosial yang oke. Hati Anda mudah trenyuh melihat penderitaan orang lain. Saking dermawannya, terkadang Anda rela memberi lembaran uang Anda satu-satunya kepada orang lain yang dianggap lebih butuh.
  11. Dahi kanan : Anda orang yang pandai bergaul. Di tempatkan di lingkungan sosial mana pun, dipastikan Anda tidak bakalan susah. Kelebihan lain, Anda pribadi yang senang bertualang.
  12. Dahi kiri : Anda tipikal pemikir. Otak Anda termasuk encer. Motto hidup Anda, tidak ada masalah yang tak ada jalan ke luarnya.
  13. Dahi tengah-tengah : Pandai dan baik hati
  14. Alis sebelah kanan : memiliki gambaran pribadi yang banyak memikul beban. Orang seperti ini gampang terkena stres dan suka menolong.
  15. Alis sebelah kiri : menandakan Anda seorang yang egois, mau menang sendiri dan sering kali tidak peduli terhadap kesulitan orang lain.
  16. Hidung : Anda disukai banyak orang. Anda juga bukan orang yang pelit. Rezeki Anda terbilang berlimpah.
  17. Hidung bawah : pandai bicara dan banyak rezeki
  18. Pangkal hidung : pandai dan baik hati
  19. Pipi kanan : menggambarkan kepribadian yang rendah hati, suka menolong dan tidak tegaan. Berhati-hati saja karena banyak yang akhirnya memanfaatkan kebaikan Anda.
  20. Pipi kiri : Anda termasuk pribadi yang boros. Anda juga dikenal sebagai orang yang baik hati, berbudi luhur, dan tidak sombong.
  21. Pipi tengah : disukai banyak orang
  22. Bibir atas dan bawah kanan : Anda lihai berdebat. Siapa pun yang mengajak Anda adu mulut, dijamin tidak akan pernah menang melawan Anda.
  23. Bibir atas kiri : Anda orang yang pintar bergaul dan mudah klik dengan siapa saja.
  24. Bibir bawah kiri : Anda terkenal cerewet. Hal kecil saja bisa membuat Anda ‘bernyanyi’ sepanjang hari.
  25. Dagu kanan : menggambarkan watak yang penuh kasih sayang. Anda sangat cocok memelihara binatang atau tanaman, karena Anda tipe orang yang bisa merawat dengan penuh cinta.
  26. Dagu kiri : pemilik tahi lalat di dagu kiri kebanyakan berkepribadian pendiam, tidak banyak bicara dan hemat dalam pengeluaran keuangan.
  27. Telinga kanan : Anda terkenal punya kemuaan keras. Kalau sudah menginginkan sesuatu, Anda akan maksimal mengerahkan segala daya dan upaya untuk mendapatkannya.
  28. Telinga kiri : waduh.. mereka yang mempunyai tahi lalat di titik ini biasanya mudah tersinggung dan emosinya cepat sekali meledak.

Bagian tubuh :

  1. Leher : menandakan Anda orang yang berhati keras. Tidak mudah bagi orang lain untuk menaklukkan hati Anda.
  2. Pundak kanan : Anda orang yang kuat memikul tanggung jawab. Di dalam keluarga, Anda orang yang sangat diandalkan.
  3. Pundak kiri : gambaran pribadi Anda di antaranya penyabar, teliti dan kalau punya pendirian sulit tergoyahkan.
  4. Antara dada (tengah-tengah dada) : menandakan Anda orang yang mudah iba hati terhadap orang lain. Meski begitu pendirian Anda juga keras.
  5. Buah dada kiri/kanan : Nafsunya besar
  6. Punggung : dapat dipercaya
  7. Perut : tahi lalat di perut menggambarkan orang yang mudah terpengaruh oleh bujuk rayu, perilakunya lemah lembut dan punya hati bersih.
  8. Perut tengah : dapat dipercaya
  9. Perut sebelah kanan : mempunyai nafsu seks besar, dilimpahi banyak rejeki dan mudah memaafkan
  10. Pinggang : jujur dan tabah
  11. Bokong : sering menderita
  12. Kemaluan : nafsunya besar

Kaki dan tangan :

  1. Tangan : Anda orang yang berani, kuat fisik dan mental serta pendiam.
  2. Pergelangan tangan: Anda tidak bisa menyimpan uang (pemboros). Di tangan Anda uang cepat sekali menguap.
  3. Betis : dapat dipercaya
  4. Pergelangan kaki : kuat berjalan
  5. Tumit : tidak dapat dipercaya
  6. Jari-jari kaki : suka bekerja
  7. Lengan kanan/kiri : suka bekerja
  8. Lutut : Anda orang yang periang dan kelebihan Anda kuat jalan kaki.
  9. Telapak kaki : baik hati
  10. Telapak tangan kanan : pandai menyimpan harta
  11. Telapak tangan kiri : pemboros
  12. Telapak belakang : kuat kaya
  13. Ujung siku : baik hati
  14. Siku bagian dalam : selalu tabah
  15. Jari-jari tangan : banyak rezeki

19 February 2011

kurang gula.

kenapa rse tawar semacam ea.?
byk sgt rahsia
hye kite tau....

::pic first dr de' boyfie...
he3

bukti...

0mg...
forgot sumthing.!!!
check-2
ouh..... anniversary...
dpt msj dr 'dier'



*die kate: syg, da ..... kite bersama kan

*me kate: ouh soey sgt fogot
*separa menjerit*

s0ey sesangat..
tak ingat..

p/s: sgt membuktikan..
aq da tua upenya..
kene tobat bebyk nie..

::google image::

keje sampai maty..

keje.! keje! keje!
bertimbun 'eseimen' ak tak siap agy..
aduh.! penat duk malaysia niey lar..
*cm la melbourne nk tmer ak jd rakyat die kan*

tapi siyes.. byk sgt keje kot..
aja2 fighting.!
::sok2 suci study lak kan..he3::

'pija' hut..

laparnye malam ni.
rse nak makan mcm2.
nk mkn:

*pija hut..he3
*big apple
*mcD

sumer rse nk makan..
tp plg ingt.
mesti r "pija hut"
argh tensen

p/s:de sesaper nk banje??


18 February 2011

new beginning..


setelah kian lame
nak aktif berblogging..
boleh ke.? boleh jek..
bak kate org tua
*aku mude ag,ni org tua yg kate okies*
"nak seribu daya,xm0 seribu dalih"

hepphoray.!!!


::new l00k::
tp new kew.? he3